mad, opskrifter og livsstil

Tomattærte

Tomattærte

Mit drivhus bugner med tomater i øjeblikket og for at kunne følge med, må man være kreativ i køkkenet. Jeg har ofte set opskrifter på tomattærter, men aldrig selv begivet mig ud i at lave en – hvilket jo egentlig er alt for dårligt, når nu jeg har tomater i massevis.

Jeg fik derfor lavet denne skønne tomattærte, faktisk to gange på én uge, simpelthen fordi den var så lækker!

Skynd dig at komme i gang – tærten kan virkelig anbefales.

 

Tip:

Bacon, porre, tomater og feta kan ordnes mens tærtedejen hviler på køl. Æggemassen kan laves mens tærtedejen forbager.

Server eventuelt en grøn salat til.

 

Velbekomme 🙂

 

Tomattærte

september 7, 2017
: 3-4

By:

Ingredients
  • Dej:
  • 1,5 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 100 g koldt smør i små tern
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk vand
  • Fyld:
  • 1 pakke bacon i tern (alternativt røget filet i tern)
  • 1 porre
  • 2 store håndfulde cherrytomater
  • ca. 100 g. feta
  • 6 s/m æg
  • 1/2 dl minimælk
  • 1/2 dl madlavningsfløde eller fløde
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret timian
Directions
  • Step 1 Dej: Bland mel og salt i en skål.
  • Step 2 Skær koldt smør i mindre tern/stykker og bland dette sammen med mel, salt og vand. Saml dejen med hænderne.
  • Step 3 Når dejen er ensartet, trilles den til en kugle og pakkes ind i husholdingsfilm. Lad hvile på køl i en halv times tid.
  • Step 4 Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Step 5 Rul dejen ud i lidt mel og kom den i en tærteform (ca. diameter på 26 cm.
  • Step 6 Sørg for at komme dej en smule over kantens højde, da den godt kan “synke” en smule under forbagning.
  • Step 7 Prik huller i bunden med en gaffel.
  • Step 8 Forbag ved 200 grader i ca. 12 minutter. Lad ovnen være tændt.
  • Step 9 Fyld: Steg bacontern på panden og lad dryppe af på køkkenrulle.
  • Step 10 Rens porren og skær denne i tynde skiver. Sauter på en pande i lidt smør, becel e.l..
  • Step 11 Skyl og halver cherrytomater.
  • Step 12 Smuldr feta eller skær i mindre tern.
  • Step 13 Pisk æg, mælk og fløde sammen med timian, salt og peber.
  • Step 14 Når tærtedejen er forbagt, kommes porre i bunden, herefter tomater, bacon samt feta. Til sidst hældes æggemassen over.
  • Step 15 Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader alm. ovn til æggemassen føles fast på midten af tærten.
  • Step 16 Tærten er klar til servering.

Related Posts

Verdens nemmeste agurkesalat

Verdens nemmeste agurkesalat

Her kommer opskriften på verdens nemmeste agurkesalat, som smager tilpas sødt, surt og friskt. Den er blandt andet nem fordi der ikke er flere processer, med at koge eddike og sukker op, og lade agurkerne trække i salt. I denne opskrift skal alle ingredienser simpelthen […]

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Jeg har lovet at dele opskriften på de her fantastiske chokoladeboller. De er faktisk lavet med en blanding af hvid hvedemel og almindelig hvedemel, hvilket højner fuldkornsindholdet en smule. Til trods for det, er de stadig blevet luftige og bløde og smager lige præcis som […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *