mad, opskrifter og livsstil

Tomatsuppe med friske tomater

Tomatsuppe med friske tomater

Til de kommende efterårs- og vinteraftenener er suppe et stort hit herhjemme. For et par uger siden lavede jeg denne tomatsuppe og et par spurgte efter opskriften, så her kommer den! Da jeg havde en del friske tomater i drivhuset, brugte jeg det, men ellers har jeg altså også ofte brugt tomater på dåse. Eller evt. en blanding.

Jeg kommer altså bare en god gang Mou kødboller i og serverer flutes til – men er du rigtig overskudsagtig kan du jo lave kødbollerne fra bunden af 😉

Tomatsuppe med friske tomater

september 25, 2017
: 4-6 portioner

By:

Ingredients
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 mellemstore løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 1 liter hønseboullion
  • 1 kg friske solmodne tomater
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 stor dåse tomatpuré
  • chilipulver, ca. 1/2-1 tsk (smag til!)
  • ca. 3 tsk salt (smag til) og friskkværnet peber
  • 1 dl fløde eller madlavningsfløde
  • 1/2 pose frosne kødboller
Directions
  • Step 1 Varm olien op i en gryde.
  • Step 2 Hak løg og hvidløg groft.
  • Step 3 Steg løg og hvidløg klare i gryden.
  • Step 4 Kom hønseboullion i.
  • Step 5 Rens og vask tomater og halver disse. Kom dem i gryden sammen med tomatpuré.
  • Step 6 Kom sukker, balsamico, chilipulver, salt og peber i gryden. Rør let sammen og lad det simre under låg i en halv times tid.
  • Step 7 Blend hele herligheden (det fungerer fint med en stavblender), kom fløde ved og smag til med salt, peber og måske lidt mere chili.
  • Step 8 Kom kødboller ved og lad suppen koge langsomt op til kødbollerne er varme.
  • Step 9 Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *