mad, opskrifter og livsstil

Tapasbræt

Tapasbræt

Tapas er forskellige små retter, hvor man næsten altid kan være sikker på, at der er noget alle kan li’. Derudover er tapas egentlig forholdsvis nemt at servere for gæster, da en del kan forberedes i god tid. Man kan jo faktisk bare smække et par oste, lidt forskellige pølser, pesto på glas og brød på bordet, og så har man tapas 🙂

Hvis man vil kræse lidt ekstra om udseendet, er der her lidt inspiration til et tapasbræt. Jeg lavede det her mens Frederik sov middagslur og kom på køl indtil om aftenen, hvor det skulle serveres. Jo længere tapasbrættet kan være, jo flottere synes jeg det ser ud. Men hvis man vil gøre det klar på forhånd, skal det jo kunne være på køl, så jeg tog et af mine træskærebrætter i brug, som passer ind i køleskabet.

 

Et godt fif er, at ligge noget husholdningsfilm på træbrættet, inden man lægger fødevarer på. Dette for at skåne brættet for fugt.

 

På selve tapasbrættet har jeg to slags pølser; chorizo og serrano.

Derudover har jeg tre slags oste; brie, emmentaler og port salut. Port salut er en forholdsvis dyr ost, som jeg dog også fandt på spothylderne. Emmentaler og brie er billigere oste som de fleste kan li’ (hvis altså man er til ost).

For er gøre brættet lidt mere indbydende, har jeg pyntet med babysalat, cantaloupemelon, figner og vindruer, der passer godt til et ostebord og generelt til tapas.

Alt er skåret ud i hapsere, så det bliver sådan et ‘nipse’bræt. Det synes jeg er super hyggeligt når man sidder sammen, en lille flok veninder 🙂

 

Alt du ser på brættet er købt i Netto – bortset fra vindruerne, de er fra drivhuset 😉

 

Derudover serverede jeg lidt andre retter ved siden af. Det kommer i et andet opslag.

 

Men lidt brød, noget pesto og måske nogle oliven, så har du altså en lækker omgang, forholdsvis nem, tapas! Velbekomme.


Related Posts

Müslibarer med cacaonibs og kondenseret mælk

Müslibarer med cacaonibs og kondenseret mælk

//reklame Jeg har modtaget nogle lækre produkter fra Med24, der forhandler alt fra kosttilskud og håndkøbsmedicin til cremer, makeup og fødevarer. I blandt var disse cacaonibs fra Unik Food. De tidligere forsøg jeg har gjort mig med cacaonibs har været en tør og bitter fornøjelse. Men […]

Rejesalat

Rejesalat

Selvom kalenderen siger vi er i januar, leder denne rejesalat nu tankerne hen mod sommer. Med masser af frisk dild og grønne asparges giver den et friskt og lækkert indspark til vintermånedernes, ofte, tunge mad. Jeg har her givet et eksempel på, hvordan rejesalaten kan […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *