mad, opskrifter og livsstil

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

En anderledes udgave af den traditionelle spaghetti carbonara, men mindst lige så smagfuld og mættende som den italienske klassiker.

Jeg har udskiftet lys pasta med fuldkornspasta, bacon med filettern og alm. fløde med madlavningsfløde. Derudover har jeg tidligere blot brugt æggeblommen, men inspireret af andre madblogs, valgte jeg at bruge hele ægget, hvilket fungerede helt perfekt – det bidrager endda med et lidt højere proteinindhold til retten og man undgår madspild.

Jeg har brugt ganske almindelige æg, da det ikke længere er nødvendigt at anvende pasteuriserede æg, ved retter hvor æggene, måske ikke, opvarmes tilstrækkeligt. Du kan dog sagtens anvende pasteuriserede hele æg, hvis du ikke er helt tryg ved det andet. Vil du læse mere om emnet, har Fødevarestyrelsen skrevet om brug af rå æg i madlavning her.

 

Håber du synes om min udgave af den klassiske spaghetti carbonara – velbekomme! 🙂

 

Spaghetti Carbonara

august 17, 2017
: 3-4

By:

Ingredients
  • ca. 1/2 pakke fuldkornsspaghetti
  • 100 g. røget filet (jeg brugte mærket 'Linessa' købt i Lidl)
  • 1 mellemstort finthakket løg
  • 1 spsk. smør
  • ca. 1 dl. madlavningsfløde (jeg brugte Oma til piskning og bagning på 26 %)
  • 2 æg
  • 1/2-1 dl revet parmasanost
  • Peber efter smag
  • En stor håndfuld halverede cherrytomater
  • Til pynt:
  • En håndfuld frisk hakket persille
  • Friskrevet parmasanost
Directions
  • Step 1 Kog spaghetti ‘al dente’.
  • Step 2 Varm en stor pande op, og svits filettern herpå. Når disse har taget lidt farve og er blevet mere sprøde, lægges de på en tallerken, evt. med et stykke køkkenrulle under.
  • Step 3 Smelt smør på panden og steg de finthakkede løg klare.
  • Step 4 Kom filettern tilbage i panden og hæld fløde over. Lad kort dette koge op. Tag panden af varmen og kom hele æg, revet parmasanost samt spaghetti og halverede cherrytomater i og rør forsigtigt rundt til æggene er jævnt fordelt og osten smeltet.
  • Step 5 Kom friskkværnet peber over, efter smag.
  • Step 6 Server med friskhakket persille og ekstra parmasanost.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *