mad, opskrifter og livsstil

Rejesalat

Rejesalat

Selvom kalenderen siger vi er i januar, leder denne rejesalat nu tankerne hen mod sommer. Med masser af frisk dild og grønne asparges giver den et friskt og lækkert indspark til vintermånedernes, ofte, tunge mad.

Jeg har her givet et eksempel på, hvordan rejesalaten kan fungere som en lille snack/forret/appetizer. Kært barn har mange navne…

Men rejesalaten kan også sagtens bruges på en rugbrødsmad, i en sandwich eller sammen med en lækker salat.

Rejesalat

januar 10, 2019

By:

Ingredients
  • 200 g rejer (drænet vægt)
  • 1 bundt frisk dild
  • 4 grønne asparges
  • 1 forårsløg
  • 1 dl creme fraiche (18%)
  • 2 spsk mayonnaise
  • saften af 1/2 lille citron
  • salt (ca. 1/2 tsk)
  • peber
  • Evt. rugbrødschips, blinis eller anden kiks
Directions
  • Step 1 Hvis du bruger frosne rejer skal disse optøes. Bruger du rejer i lage, skal lagen sies fra og rejerne må gerne stå lidt, så de ikke er for våde.
  • Step 2 Rens og blancer de grønne asparges kort. Skær dem ud i en halv centimeters længde.
  • Step 3 Rens og skær forårsløg i tynde skiver.
  • Step 4 Vask og hak dild fint.
  • Step 5 I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber. Rør dressingen forsigtigt og hurtigt sammen, jo mere du rører i det, jo tyndere vil det blive.
  • Step 6 Kom dild, asparges og forårsløg i. Bland sammen.
  • Step 7 Bland slutteligt rejerne i.
  • Step 8 Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
  • Step 9 Det er vigtigt at rejerne ikke er for våde, da selve dressingen så vil blive mere tynd. Tør dem evt. af på noget køkkenrulle.

Related Posts

Müslibarer med cacaonibs og kondenseret mælk

Müslibarer med cacaonibs og kondenseret mælk

//reklame Jeg har modtaget nogle lækre produkter fra Med24, der forhandler alt fra kosttilskud og håndkøbsmedicin til cremer, makeup og fødevarer. I blandt var disse cacaonibs fra Unik Food. De tidligere forsøg jeg har gjort mig med cacaonibs har været en tør og bitter fornøjelse. Men […]

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

En af de retter jeg mindes fra min barndom, er maskeret blomkål. En sommerlig og nem ret der smager så skønt. Det er vel en rigtig 80’er klassiker. Maskeret blomkål er utrolig mættende (synes jeg ihvertfald). Måske grundet den store mængde blomkål man får spist? […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *