mad, opskrifter og livsstil

Pull apart brød med friske krydderurter

Pull apart brød med friske krydderurter

Som overskriften lyder, er dette brød et du trækker fra hinanden, og imellem lagene af brød gemmer der sig både hvidløgssmør, mozerella og en masse persille og purløg.

Det perfekte brød til sommerens grillaftener, eller evt. som tilbehør til en lækker suppe på en kold vinterdag.

Der findes mange forskellige bud på, hvor meget fyld sådan et ‘pull apart’ brød skal indeholde. Jeg holder en smule igen på ost og hvidløgssmør. Det må gerne være fedtet og klistret af ost og smør, men det kan hurtigt blive for meget og for tungt – ihvertfald efter min mening – men her må du prøve dig frem.

Brødet smagte stadig friskt og godt dagen efter, så smør og ost er med til at give god fugt til brødet. Det smager dog allerbedst friskbagt, hvor det dejlige ostefyld stadig er smeltet og lækkert. Uhm.

 

Pull apart brød med friske krydderurter

maj 19, 2018
: 1 brød

By:

Ingredients
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 40 g olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel (gerne med højt proteinindhold, f.eks. manitoba eller tipo 00)
  • Fyld:
  • 1 frisk bøffelmozerella
  • 60 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2-1 tsk flagesalt
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk purløg
Directions
  • Step 1 Varm mælk op til det er lunt.
  • Step 2 Kom mælken i en røreskål og rør gæren ud heri.
  • Step 3 Kom olie, salt og æg ved.
  • Step 4 Kom mel i, og ælt dejen til den føles fast og smidig.
  • Step 5 Lad dejen hæve tildækket under plastik i 30-40 minutter.
  • Step 6 Imens gør du fyld og bageform klar, og tænder ovnen på 200 grader varmluft.
  • Step 7 Fyld: Lav hvidløgssmør, ved at presse hvidløg og blande dette med smør og salt.
  • Step 8 Vask og hak persille og purløg.
  • Step 9 Pak mozerella ud, så den er klar til at blive smuldret over dejen.
  • Step 10 Når dejen er færdighævet kommer du den ud på et meldækket bord. Rul dejen ud med en kagerulle, lidt ligesom hvis du ville rulle en pizza ud (gerne så firkantet som muligt). Den er vel omkring 0,5 cm høj.
  • Step 11 Smør hvidløgssmør over dejen, dernæst persille og purløg og slut af med at smuldre mozerella over.
  • Step 12 Skær strimler ud, der passer med bredden på bageform. Læg strimlerne ovenpå hinanden og skær dem ud i firkanter. Disse lægges på højkant ned i en smurt bageform (eller alternativt foret med bagepapir). Se billeder under opskriften for inspiration.
  • Step 13 Lad brødet hæve tildækket i yderligere 30-40 minutter.
  • Step 14 Bag brødet i en forvarmet ovn 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Step 15 Spis brødet mens det stadig er lunt.

 

 


Related Posts

Iceblended kaffe med skildpadde

Iceblended kaffe med skildpadde

Iceblended kaffe med skildpadde. Lækkert… Lækkert… LÆKKERT! Mere behøver jeg vidst snart ikke sige om det? Sommeren er for alvor kommet til Danmark og herhjemme får vi næsten dagligt en iskaffe om eftermiddagen. Oftest laver jeg den bare på instantkaffe, mælk, isterninger og lidt vaniljesirup. […]

Cremet iskaffe

Cremet iskaffe

// reklame I samarbejde med Buzzador har jeg testet Bosch’s VitaBoost High Speed Blender. Her brugte jeg bare den almindelige blenderfunktion til en lækker cremet iskaffe. Dem drikker jeg jo en del af her i sommervarmen. Dels fordi jeg som mor, med for lidt søvn […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *