mad, opskrifter og livsstil

Mørbradgryde med paprika og bacon

Mørbradgryde med paprika og bacon

Herhjemme er april måned ligmed højsæson i marken. Når der skal laves mad til flere, er det vigtigt for mig, at det er lette hverdagsretter som er nemme at gå til og som de fleste kan li’. Mørbradgryde er bestemt også en børnevenlig ret, og inden jeg saltede maden, tog jeg en portion fra til Frederik på 6,5 måned, som spiste mørbradgryde med kartoffelmos, med stor velbehag! 🙂

Mørbradgryden kan f.eks. serveres med kartoffelmos, almindelig kogte kartofler eller ris. Jeg serverer derudover gerne nogle kogte grøntsager eller en grøn salat til.

 

Tip:

Retten smager skønt med cocktailpølser i, hvis du har nogen i huset.

Derudover er der i retten tilført røget paprika hvilket giver en let røget smag, som passer perfekt til mørbraden og flødesovsen. Har du ikke det i huset, kan du sagtens nøjes med almindelig paprika.

 

 

Mørbradgryde med paprika og bacon

april 30, 2018
: 5-6 personer
: Forholdsvis nem hverdagsret

By:

Ingredients
  • 1 svinemørbrad
  • 1 pakke bacon
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 6-7 dl vand
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 snackpeber eller 1 stor peberfrugt
  • 1 bakke champignon (250 g)
  • ca. 1-2 dl fløde eller madlavningsfløde
  • maizena eller mel til jævning
  • 1-2 spsk paprika
  • 1/2 spsk røget paprika (kan undlades og evt bruge mere alm. paprika)
  • salt og peber
Directions
  • Step 1 Start med at pudse svinemørbrad fri for sener m.v. og skær i mundrette tern/stykker.
  • Step 2 Rens løg og hvidløg og hak fint.
  • Step 3 Start med at svitse bacon i en gryde, evt. i olie, så det ikke brænder fast.
  • Step 4 Lad bacon dryppe af og svits kød, løg og hvidløg i gryden, evt med lidt mere olie.
  • Step 5 Kom tomatpuré og paprika ved og rør rundt et minuts tid.
  • Step 6 Kom tomater og væske ved.
  • Step 7 Skræl gulerødder og kom disse ved, krydr med lidt salt og peber og lad retten simre i ca. 20 minutter.
  • Step 8 Rens og skær peberfrugt og champignon i stykker.
  • Step 9 Når retten har simret i 20 minutter, kommes de resterende grøntsager ved og retten simrer yderligere 10 minutter.
  • Step 10 Kom fløde ved og smag retten til med salt, peber og evt. lidt mere paprika. Jævn mørbradgryden med maizena eller en meljævning til du synes retten har en passende konsistens.
  • Step 11 Kom bacon i og server.

Related Posts

Verdens nemmeste agurkesalat

Verdens nemmeste agurkesalat

Her kommer opskriften på verdens nemmeste agurkesalat, som smager tilpas sødt, surt og friskt. Den er blandt andet nem fordi der ikke er flere processer, med at koge eddike og sukker op, og lade agurkerne trække i salt. I denne opskrift skal alle ingredienser simpelthen […]

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

En af de retter jeg mindes fra min barndom, er maskeret blomkål. En sommerlig og nem ret der smager så skønt. Det er vel en rigtig 80’er klassiker. Maskeret blomkål er utrolig mættende (synes jeg ihvertfald). Måske grundet den store mængde blomkål man får spist? […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *