mad, opskrifter og livsstil

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

En af de retter jeg mindes fra min barndom, er maskeret blomkål. En sommerlig og nem ret der smager så skønt. Det er vel en rigtig 80’er klassiker.

Maskeret blomkål er utrolig mættende (synes jeg ihvertfald). Måske grundet den store mængde blomkål man får spist? Det er ihvertfald en god måde, at få masser af grøntsager på, og også fisk 🙂

Jeg serverer gerne retten med æg, tomater og brød til. Og måske et koldt glas hvidvin… Mhm…

 

Maskeret blomkål

august 24, 2018
: 4 personer

By:

Ingredients
  • 1 stort blomkålshoved
  • 350 g rejer
  • 100 g ærter
  • 1 bundt dild
  • 300 g creme fraiche (jeg brugte 9 %)
  • 75 g mayonnaise
  • saften af 1/2 citron (smag til)
  • 2 tsk grov sennep
  • knap 1 tsk salt
  • peber
  • evt.:
  • kogte æg
  • tomater
  • flutes
Directions
  • Step 1 Rengør blomkålshovedet og kom i en gryde med letsaltet vand. Koges ca. 15 minutter til det er mørt.
  • Step 2 Afkøles helt.
  • Step 3 Hak dild groft.
  • Step 4 Tø ærter og rejer op, og lad dryppe af.
  • Step 5 Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep.
  • Step 6 Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Step 7 Bland dild, rejer og ærter i. Gem evt. lidt til at pynte med til sidst.
  • Step 8 Inden servering kommes sovsen over blomkålshovedet og pyntes med de ekstra rejer, ærter og frisk dild.
  • Step 9 Er der noget sovs til overs kommes det i en skål ved siden af.
  • Step 10 Serveres med tomater, æg og flutes.

 


Related Posts

Verdens nemmeste agurkesalat

Verdens nemmeste agurkesalat

Her kommer opskriften på verdens nemmeste agurkesalat, som smager tilpas sødt, surt og friskt. Den er blandt andet nem fordi der ikke er flere processer, med at koge eddike og sukker op, og lade agurkerne trække i salt. I denne opskrift skal alle ingredienser simpelthen […]

Rejesalat

Rejesalat

Selvom kalenderen siger vi er i januar, leder denne rejesalat nu tankerne hen mod sommer. Med masser af frisk dild og grønne asparges giver den et friskt og lækkert indspark til vintermånedernes, ofte, tunge mad. Jeg har her givet et eksempel på, hvordan rejesalaten kan […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *