mad, opskrifter og livsstil

Koldhævede kernerige boller

Koldhævede kernerige boller

Friskbagte boller er altså bare skønt at stå op til om morgenen. Med denne dej har du en kort arbejdstid om aftenen på max 5 minutter, og om morgenen skal de bare over på bagepladen og en tur i ovnen. Så er det altså ikke svært at sætte friskbagt brød på bordet i en fart!

I opskriften er der brugt forskellige kerner og her kan man variere som man har lyst til, eller alt efter hvad man har i huset. Jeg har brugt solsikkekerner, hørfrø og chiafrø. Man kan også sagtens bruge f.eks. sesamfrø, græskarkerner eller hvad man ellers har af rester. Frøene er med til at give fugt, smag og sunde olier.

Dejen kan sagtens stå i køleskabet over et par døgn, hvorfor man hurtigt kan bage boller.

 

Skal du brilliere med nybagte boller i weekenden? 🙂

Koldhævede kernerige boller

september 13, 2017
: 15-20 boller

By:

Ingredients
  • 1 liter vand
  • ¼ pakke gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk koldpresset olie
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 4 dl fuldkornsmel
  • 8 dl hvedemel
  • ½ dl chiafrø
  • 1,5 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
Directions
  • Step 1 Rør gæren ud i koldt vand.
  • Step 2 Kom salt, honning og olie i.
  • Step 3 Kom mel, gryn og kerner i.
  • Step 4 Dejen røres sammen og behøver ikke æltes. Dejen skal være som tyk, klistret havregrød.
  • Step 5 Dæk skålen til med film eller et låg og sæt den i køleskabet min. 8 timer eller bare natten over.
  • Step 6 Når du vil have nybagte boller, tænder du ovnen på 225 grader varmluft.
  • Step 7 Kom dejen ud på en bageplade med to skeer (dyp evt. skeen i vand, så slipper dejen lettere).
  • Step 8 Bag i ovnen ca. 15-20 minutter og bank i bunden for at se om de er færdige – når de lyder hule er de gennembagte.

Related Posts

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Jeg har lovet at dele opskriften på de her fantastiske chokoladeboller. De er faktisk lavet med en blanding af hvid hvedemel og almindelig hvedemel, hvilket højner fuldkornsindholdet en smule. Til trods for det, er de stadig blevet luftige og bløde og smager lige præcis som […]

Bananbrød med chokolade og valnødder

Bananbrød med chokolade og valnødder

Har du nogle modne bananer liggende, som du ikke lige ved hvad du skal bruge til? Så kan jeg helt sikkert anbefale dig at bage dette lækre bananbrød. De modne bananer giver en naturlig sødme til brødet, hvorfor der kun er brugt en smule sukker […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *