mad, opskrifter og livsstil

Hokkaidosuppe med citronristede græskarkerner

Hokkaidosuppe med citronristede græskarkerner

Efteråret og kommet og dermed også højsæson for græskar. En suppe, der altid er på menuen ved os i efterårs- og vintermånederne og denne lækre hokkaidosuppe.

Suppen mætter utrolig godt grundet indholdet af de proteinrige linser.

 

Her serveret med sprøde citronristede græskarkerner, creme fraiche og lidt persille. Derudover plejer vi at få noget brød eller flutes til.

 

Hokkaidosuppe med citronristede græskarkerner

oktober 5, 2017
: 4-6 personer

By:

Ingredients
  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær (omkring 20 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsagsboullionterninger
  • 200 g røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • saften af en halv citron
  • chilipulver - smag til
  • salt og peber
  • Topping:
  • 1 god håndfuld græskarkerner
  • saften af knap en halv citronsaft
  • salt
Directions
  • Step 1 Rens og halver hokkaidoen. Fjern kerner og indmad.
  • Step 2 Skær den i tern (også skallen).
  • Step 3 Rens løg, hvidløg og ingefær og skær i grove tern.
  • Step 4 Kom olivenolie i en stor gryde og varm nænsomt op.
  • Step 5 Svits løg, hvidløg, ingefær og hokkaido i et par minutter.
  • Step 6 Kom vand, boullion og linser i gryden og lad det simre under låg i en 30-40 minutter.
  • Step 7 Blend suppen.
  • Step 8 Kom kokosmælk, citronsaft, chili og salt og peber i. Smag til.
  • Step 9 Mens suppen simrer laves de ristede græskarkerner der fungerer som topping.
  • Step 10 Varm en pande og kom græskarkerner, salt og citronsaft på. Rør forsigtigt indtil græskarkernerne begynder at ‘poppe’ og tager en let gylden farve. Lad græskarkernerne køle af.
  • Step 11 Suppen serveres med de ristede græskarkerner, creme fraiche og evt. noget brød.

 

 

 


Related Posts

Snegle med fyld af kanel og æblemos

Snegle med fyld af kanel og æblemos

Skønne snaskede snegle der passer perfekt til årstiden med æbler fra haven og kanel, der efter min mening bringer efterårsstemningen frem. Ved at bruge æblemos, får man en sød og anderledes smag fra æblerne. Derudover bruges der lidt mindre sukker end hvis det var en […]

Tomatsuppe med friske tomater

Tomatsuppe med friske tomater

Til de kommende efterårs- og vinteraftenener er suppe et stort hit herhjemme. For et par uger siden lavede jeg denne tomatsuppe og et par spurgte efter opskriften, så her kommer den! Da jeg havde en del friske tomater i drivhuset, brugte jeg det, men ellers […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *