mad, opskrifter og livsstil

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Der var stor efterspørgsel på en opskrift, på den pizza, jeg forleden delte med Jer inde på Instagram. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at opskriften og fremgangsmåden læner sig MEGET op af @Bagekursets opskrift på pizza. Jeg har været på bagekursus ved Bent der ejer Bagekurset og jeg vil til enhver tid anbefale hans kurser, hvis du gerne vil blive skarp på en masse teknikker inden for bagning! 🙂

Du kan læse mere om Bent og bagekurset her.

 

Da jeg ikke havde forventet at der ville være så stor efterspørgsel på opskriften, er der desværre ikke billeder af fremgangsmåde m.m., men det vil jeg sørge for at få opdateret inden for kort tid (læs; næste gang vi skal have pizza 😉 ). Håber det er til at forstå fremgangsmåden uden billeder, ellers skriv, så svarer jeg hurtigst muligt! 

 

Som jeg skrev på Instagram er mine bedste tips/erfaringer med pizzabagning uden tvivl:

  1. Lad dejen langtidshæve.
  2. Ælt dejen mindst muligt, jo mindre den æltes, jo mere luftig bliver dejen.
  3. Brug et bagestål (eller en pizzasten) og bag pizzaen ved så høj temperatur som muligt (min. 275 grader).
  4. Spar på fyldet! Jo mere fyld, jo sværere er det at få en sprød bund.
  5. Brug en tomatsauce med masser af smag, det betyder virkelig meget. F.eks. denne tomatsauce.

 

Bagestålet kan f.eks. købes her.

 

Hjemmelavet pizza

januar 22, 2019
: 4 pizzaer

By:

Ingredients
  • en gærklump på størrelse med en stor hasselnød
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 700 ml vand
  • 800 g. mel (med proteinindhold på 12%)
Directions
  • Step 1 Pizzadejen:
  • Step 2 I en stor skål røres gær, salt og sukker ud i vandet.
  • Step 3 Rør mel i. Det skal kun røres indtil al mel er vådt og dejen er samlet.
  • Step 4 Lad dejen hæve tildækket med plastik på køkkenbordet 8-10 timer som det nu passer.
  • Step 5 Dejen hældes ud på et meldækket bord (der skal gerne være meget mel, og så længe melet ikke æltes ind i dejen, vil den ikke blive ‘tør’ af det).
  • Step 6 Fold dejen ind mod midten fra begge sider, så den ikke er klistret ovenpå.
  • Step 7 Del dejen i 4 klumper og fold hurtigt og forsigtigt siderne ind under dejklumperne, så de bliver runde og fine.
  • Step 8 Læg dejen ovenpå mel og læg et stykke plastik over. Drys en smule mel ovenpå dejen så den ikke binder til plastikken. Hæver i ca. 30 minutter – tænd ovnen nu.
  • Step 9 Bagning af pizzaen:
  • Step 10 Læg et bagestål eller en pizzasten på nederste rille i ovnen, og tænd ovnen på min. 275 grader. Gerne 285 grader hvis din ovn kan. Har du ikke pizzasten eller bagestål, så bag pizzaen på ovnens bund.
  • Step 11 Hav en pizzaspade/bagespade klar med bagepapir på.
  • Step 12 Vend et stykke dej om og lav fordybninger med fingerspidserne ned i dejen (den flades lidt ud).
  • Step 13 Før begge hænder, med let bøjede fingre, ind under dejen og løft dejen op og træk den forsigtigt fra hinanden.
  • Step 14 Når den har en passende størrelse vender du oversiden ned på bagepapiret.
  • Step 15 Læg valgfrit fyld på. Det kunne f.eks. være: tomatsauce, bøffelmozerella og serranoskinke eller tomatsauce og fire slags oste (Quattro Formaggi pizza) f.eks. parmasan, bøffelmozerella, prima donna og gorgonzola eller tomatsauce og bøffelmozerella. Når sidstnævnte er bagt kommes friskrevet parmasan, serranoskinke og rucolasalat ovenpå.
  • Step 16 Bag pizzaen i 8-10 minutter. Hold øje med pizzaen. En god tommelfingerregel er, at pizzaen ikke må bøje midt på, når man løfter den fra pladen. Så er den gennembagt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *