mad, opskrifter og livsstil

Bulgursalat med sprøde grøntsager

Bulgursalat med sprøde grøntsager

Sommer i Danmark er for mig lig med ‘lette’ retter og sommermad. Her har jeg lavet en skøn salat med bulgur, der både mætter godt og smager fantastisk.
Salaten kan f.eks. anvendes som tilbehør til noget lækkert grillkød. Mhm.

 

Bulgursalat med sprøde grøntsager

juli 15, 2017
: 4 portioner

By:

Ingredients
  • Salaten er lavet på slump, men indeholder:
  • Bulgur
  • Babysalat
  • Blancerede asparges
  • Agurk
  • Avocado
  • Tomat
  • Hakket persille
  • Ristede pinjekerner
  • Derudover har jeg lavet en vinaigrette med honning og sennep. Denne kom jeg over salaten inden servering og det smagte fantastisk.
  • Jeg laver næsten aldrig den samme udgave og smager mig altid frem.
  • Vinaigretten indeholder:
  • Koldpresset olivenolie
  • Lys balsamico eller hvidvinseddike
  • Dijonsennep
  • Honning
  • Citronsaft
  • Salt og peber
Directions
  • Step 1 Kog bulgur efter anvisning på pakken. Kom koldt vand over og køl af.
  • Step 2 Blancher asparges 2-3 minutter og køl af.
  • Step 3 Rist en håndfuld pinjekerner, evt. i en smule salt, og lad dem køle af.
  • Step 4 Knæk enderne af asparges og blancher dem 2-3 minutter. Køl dem af i koldt vand.
  • Step 5 Skyl og skær agurk, tomat og avokado i mundrette bidder.
  • Step 6 Skyl og hak persille.
  • Step 7 I en meljævner kommes olivenolie, eddike, honning, citonsaft, dijonsennep samt salt og peber. Ryst godt.
  • Step 8 Bland forsigtigt alle ingredienser sammen og kom til sidst vinaigretten over.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *