mad, opskrifter og livsstil

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza. Måske tænker du med det samme, at der aldrig bliver en erstatning for en rigtig pizza med sprød lækker bund lavet på ren mel? Jeg er enig. Blomkålspizzaen er ikke tiltænkt som en erstatning for en “rigtig” pizza, for dem ville jeg aldrig undvære i ny og næ. Men tænk blomkålspizzaen som et spændende alternativ og som en noget mere kaloriefattig udgave end en traditionel pizza.

Jeg har givet min idé til, hvad man kan toppe pizzaen med, men her er det kun fantasien der sætter grænser. Tomatsaucen er hjemmelavet, det er slet ikke så svært og ofte synes jeg tomatsaucen er en af de største smagsgivere til en pizza. Men har du travlt, så kan en færdiglavet på glas også sagtens bruges! 🙂

 

Blomkålspizza

september 22, 2017
: 2-3 portioner

By:

Ingredients
  • Bund:
  • 1/2 stort blomkål (ca. 400-500 g)
  • 2 æg
  • 100 g revet ost
  • 50 g fuldkornsmel
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 1 bøffelmozerella
  • en stor håndfuld cherrytomater
  • en lille håndfuld sorte oliven
  • 6 skiver røget skinke/serrano e.l.
  • frisk basilikum
  • tørret oregano
  • Tomatsauce:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk rød balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • en lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk oregano
Directions
  • Step 1 Start med at lave tomatsaucen.
  • Step 2 Varm olien op i en lille gryde.
  • Step 3 Hak løg og hvidløg groft og svits let.
  • Step 4 Kom resterende ingredienser i.
  • Step 5 Lad simre i en halv times tid.
  • Step 6 Blend tomatsaucen i gryden.
  • Step 7 Smag til med krydderier og evt. lidt mere sukker.
  • Step 8 Lav blomkålsbunden:
  • Step 9 Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  • Step 10 Riv blomkål fint – alternativt brug en foodprocessor.
  • Step 11 Kom æg, ost, mel og krydderier i.
  • Step 12 Bland dejen godt sammen.
  • Step 13 Bred dejen ud på en bageplade med en ske eller spartel.
  • Step 14 Forbag bunden i ovnen ca. 10-12 minutter til den er gylden. Lad ovnen være tændt.
  • Step 15 Kom tomatsauce på bunden.
  • Step 16 Kom valgfri toppings på. Jeg brugte, som skrevet under ingredienser, cherrytomater i skiver, serrano i skiver, bøffelmozerella i skiver samt hele oliven.
  • Step 17 Bages i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Step 18 Top med friske basilikumblade og tørret oregano. Velbekomme.

Related Posts

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Der var stor efterspørgsel på en opskrift, på den pizza, jeg forleden delte med Jer inde på Instagram. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at opskriften og fremgangsmåden læner sig MEGET op af @Bagekursets opskrift på pizza. Jeg har været på bagekursus ved Bent der […]

Rød spidskålssalat med vindruer, figner og honningristede valnødder

Rød spidskålssalat med vindruer, figner og honningristede valnødder

En lækker fyldig vintersalat der, udover lækre farver og god smag, mætter godt. Den røde spidskål minder meget om rødkål, men er ikke nær så kraftig i smagen og er samtidig en smule mere ‘fin’ i strukturen. Man kan sagtens erstatte spidskålen med rødkål. I […]



1 thought on “Blomkålspizza”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *