mad, opskrifter og livsstil

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

Jeg har lovet at dele opskriften på de her fantastiske chokoladeboller. De er faktisk lavet med en blanding af hvid hvedemel og almindelig hvedemel, hvilket højner fuldkornsindholdet en smule. Til trods for det, er de stadig blevet luftige og bløde og smager lige præcis som en chokoladebolle skal!

Har du ikke hvid hvedemel i skabet, kan anden slags fuldkornsmel også sagtens bruges. Fordelen ved hvid hvedemel er dog, at bollerne forbliver mere “lyse” som ved bagværk bagt udelukkende på almindelig hvedemel, og det synes jeg er lidt lækkert!

Tip: Når dejen skal hæve så dæk med plast i stedet for et viskestykke. Det tørre viskestykke suger fugt til sig, hvor i mod et stykke plast bevarer fugten i dejen. Det kan fx bare være en frysepose. Det er nok det bedste tip jeg fik, engang jeg var på bagekursus!

 

God bagning 🙂

 

Bløde chokoladeboller med fuldkorn

februar 23, 2018
: 15 stk

By:

Ingredients
  • 50 g gær
  • 75 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 dl A38
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g hvid hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 125 g mørk chokolade
Directions
  • Step 1 Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme.
  • Step 2 Kom smørret i en skål sammen med mælk og opløs gæren heri.
  • Step 3 Tilsæt A38, æg, sukker og salt. Tilsæt nu mel og chokolade og ælt dejen enten i hånden eller på røremaskine til den er glat og smidig. Ca. 5-7 minutter.
  • Step 4 Dæk dejen til og lad den hæve 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Step 5 Mens dejen hæver, beklæder du en bradepande med bagepapir (jeg brugte en 25×40) så det passede med, at der kunne være 15 chokoladeboller i. 
  • Step 6 Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Step 7 Når dejen er hævet, deler du den i 15 stk og former dem runde og lægger dem i bradepanden.
  • Step 8 Lad chokoladebollerne efterhæve tildækket i yderligere 30 minutter.
  • Step 9 Pensl med æggestrygelse og bag bollerne i ovnen i 10-15 minutter.
  • Step 10 Lad dem køle af på en bagerist.  

 


Related Posts

Kyllingegryde med paprika

Kyllingegryde med paprika

Her er opskriften på en dejlig gryderet med mange grøntsager og god smag af paprika. Når jeg, her for tiden, agerer ‘madmor’ i marken, serverer jeg ofte retter som er nemme at spise og hvor de kan have tallerkenen i den ene hånd og gaflen […]

Pull apart brød med friske krydderurter

Pull apart brød med friske krydderurter

Som overskriften lyder, er dette brød et du trækker fra hinanden, og imellem lagene af brød gemmer der sig både hvidløgssmør, mozerella og en masse persille og purløg. Det perfekte brød til sommerens grillaftener, eller evt. som tilbehør til en lækker suppe på en kold […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *